Van oudsher werd de zon aanbeden door veel culturen. Zon, zonnebaden, zon bescherming; Hoe ging dat vroeger? Er zit best wel wat verschil tussen vroeger en nu.

De zon staat symbool voor het leven en werd daarom als een god vereerd. Elke dag moest de zon aanbeden worden om ervoor te zorgen dat die de volgende dag weer ging schijnen. Respect moest getoond worden voor deze oerkracht en bron van het leven. De oude Grieken schreven dan ook genezende krachten toe aan de zon.

Van het oude Egypte tot de Kelten, de Germanen, de Maya’s en de Azteken. Elke cultuur vereerde de zon op hun eigen manier. Met de ondergang van de klassieke Oudheid verdween niet alleen de verering van de zon, maar ging ook de wetenschap verloren dat de zon een genezende kracht heeft. In de Middeleeuwen en tot aan het begin van de 20e eeuw, keerde men zich van de zon af. Hoe witter of blanker de mensen waren hoe groter het aanzien en de rijkdom. De arbeiders kwamen immers veelvuldig in aanraking met de zon waardoor hun huid bruin verkleurde. Hoe anders is dit nu?

 

ZONNEN DOOR DE JAREN HEEN

De huid is het grootste orgaan van de mens en heeft veel aandacht nodig. Hoe er met de zon wordt omgegaan hangt ook af van culturen en de tijd waar we in leven. Zo waren vroeger zonnebrandproducten met SPF 5 en SPF 10 de norm. We lagen uren te bakken in de zon, en naderhand kijken wie het bruinste was geworden. Tegenwoordig wordt minimaal SPF 20 gebruikt. Blijven we in de warmste uren liever in de schaduw of binnen en zijn we veel meer op de hoogte van de schadelijke kanten van de zon.

Hoe gaat het nu?

Weten we eigenlijk hoe we om moeten gaan met de zon?

Waarom gaan we zomaar onder de zonnebank liggen? Waarom smeren we ons pas in als de huid al rood is? Waarom smeren we ons in wanneer we al vol in de zon liggen? Waarom maar 1x per dag smeren? Sunbada wil hier verandering in brengen. Dit merk staat symbool voor het nieuwe zonnen.; Het verstandige zonnen. Dus wel genieten van de goede kanten van de zon, maar bewust zijn van de minder goede kanten.
ZONTIPS

Sunbada laat zich inspireren door de gezondheid van de mens en door de wetenschap. Sunbada staat symbool voor het nieuwe zonnen waarbij de positieve en negatieve kanten van de zon centraal staan.

  • Smeer je in 15 tot 30 minuten voordat je de zon in gaat. Voor een volwassen persoon wordt 6 koffielepels ( 30 ml ) voor het hele lichaam aangeraden en één koffielepel ( 5 ml ) voor het gezicht.
  • Blijf uit de zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur
  • Gebruik een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van minimaal SPF 20, afhankelijk van het huidtype en de sterkte van de UV stralen. Breng sowieso een nieuwe laag aan na sterke transpiratie, na het zwemmen (langer dan 30 minuten) en het afdrogen.
  • Draag in de volle zon een petje of zonnehoed en draag beschermende kleding
  • Bescherm je ogen met een UV-werende-zonnebril
  • Beweeg, en laat je huid geleidelijk wennen aan de zon
  • Wees goed op de hoogte van de risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van zonnebanken.
  • Houdt baby’s en kinderen tot 1 jaar oud altijd uit de zon
  • Voorkom zon verbranding
  • Respect the sun!!!

Wil je meer info over de producten kijk dan naar de producten van Sunbada in onze nieuwe webshop: www.vivadonna.nl  of naar de producten van Derma sun.Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Zon, zonnebaden, zon bescherming; Hoe ging dat vroeger?

Beautynews

Zo bent u als eerste op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes.

U bent nog niet helemaal klaar, u heeft een mail gekregen om de inschrijving te bevestigen.