Huidveroudering gaat vele malen sneller door het eten van ongezonde voeding. Hier leest u de Top 15 Beauty Food die er voor kunnen zorgen dat uw huid zo lang mogelijk gezond en fit blijft!

 

Dat ongezond eten niet zo goed is voor je lijf dat is inmiddels wel algemeen bekend, maar wist je dat het ook slecht is voor je huid?

Wat gebeurd er eigenlijk in je lijf en huid als je ongezond eet?

Door het eten van ongezonde voeding gaat de huid minder nieuwe cellen aanmaken en wordt de huid sneller `lui`. Suikers zorgen er voor dat de vezels in je lichaam stoever en minder soepel worden, waardoor je sneller rimpeltjes en of verslapping krijgt. Het is daarom belangrijk om zo min mogelijk schadelijke stoffen binnen te krijgen en dus zo veel mogelijk gezonde voeding te eten.

Maar wat kan je dan het beste eten?

De voeding die je dan het beste kunt eten is de pure en onbewerkte voeding. Denk aan groente, fruit, vis, kip, eieren, noten en zaden. En het liefst biologisch omdat het dan vrij is van gifstoffen. Dus de zakjes, potjes en verpakkingen met bewerkte voeding is niet zo goed voor lijf en huid. Dat bevat veel verborgen suikers, kleur, geur en smaak stoffen

Dit zijn de 15 soorten beautyfood die je huid meer laten stralen en je er jonger uit laten zien. Als je ze regelmatig eet zal je huid gaan verjongen en de huidveroudering vertragen.

Beautyfood top 15:

1. Water

Iedere dag water drinken is heel belangrijk voor een gezonde huid. Het zorgt voor afvoer van afvalstoffen, een goede doorbloeding waardoor je huid er gezond uit ziet, afvoer van vochtophopingen waardoor wallen en donkere kringen verminderen. En natuurlijk zorgt het ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft waardoor je fijne droogtelijntjes kunt voorkomen. Via voeding krijg je water binnen maar het is goed om daarbij dagelijks 8 glazen water of kruidenthee te drinken. De beste start van de dag is om 2 glazen lauwwarm water met een halve uitgeperste citroen te drinken omdat je dan meteen werkt aan het ontgiften.

 

2. Avocado

Bevat vitamine C, E, caroteen, selenium, zink, 18 aminozuren, omega 3-vetzuren en vezels.

Eén van ’s werelds beste voedingsmiddelen! Avocado’s stimuleren de productie van collageen. Door de grote hoeveelheid vetten denken veel mensen dat het een dikmaker is maar de gezonde vetten zorgen er juist voor dat je afvalt, je hebt gezonde vetten nodig ook om je huid stevig en soepel te houden.

Als je een avocado koopt moet hij zacht aanvoelen. Het is heerlijk in een salade, om te smeren op brood of in de chocolademousse. Je kunt het zelfs gebruiken als gezichtsmasker.

 

3. Groene thee

Zit bomvol anti-oxidanten die de vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk maken. Drink dagelijks minimaal 1 kop groene thee om de gezondheidseffecten te ervaren.

4. Kiwi’s

Bevat vitamine B, C, E, calcium, kalium en magnesium.

Kiwi’s zijn supergezond! Ze bevatten de dubbele hoeveelheid vitamine C dan de meeste andere fruitsoorten wat zorgt voor een goede weerstand. Eet kiwi als tussendoortje of drink een smoothie.

5. Tomaten

Bevat vitamine A, B, C, E en K, kalium, calcium, zink, magnesium, koper, mangaan en veel lycopeen.

Voor de beste opname van deze voedingsstoffen zijn tomaten die warm bereid worden het beste. In één blikje tomatenpuree zit 7x de hoeveelheid lycopeen dan in één tomaat. Eet ze in de salade, snoeptomaatjes als tussendoortje, de puree als saus of gevulde tomaat uit de oven.

6. Bosbessen

Bevat vitamine A, B, C, fosfor, magnesium, vezels en veel flavonoiden.

De blauwe bes is extreem rijk aan anti-oxidanten die het verouderingsproces tegen gaan. Eet ze in een fruitsalade, bij het ontbijt, in een smoothie of door je havermoutontbijt.

 

7. Goji bessen

Bevat vitamine B, C, E, calcium, fosfor, koper, selenium, zink en aminozuren.

Deze bessen zijn zeker een ‘superfood’ omdat ze bomvol anti-oxidanten zitten! In vergelijking met een sinaasappel bevat het 500 keer meer vitamine C. Eet de gedroogde bessen als tussendoortje, in je havermoutontbijt of in zelfgemaakte cruesli.

8. Pure chocolade en cacaopoeder

Bevat vitamine A, B, C, E, koper, mangaan, kalium, koper, zink, zwavel, flavonoïden, polyfenolen en aminozuren.

Cacao bevat de allerhoogste hoeveelheid anti-oxidanten van al het voedsel ter wereld. Hele pure chocolade die minstens 70% cacao bevat is daarom ook super gezond. Rauwe cacao is het beste omdat die niet verhit en bewerkt is en daardoor alle goede eigenschappen nog bevat. Verwerk cacaopoeder in een smoothie of in een brownie.

9. Zalm

Bevat vitamine A, B, D, kalium, selenium, veel omega-3 en aminozuren.

Eet gerookte zalm door de salade of in een zalmquiche.

10. Havermout

Bevat vitamine B, E, K, fosfor, magnesium, aminozuren en vezels.

Haver zorgt voor een trage bloedsuikerspiegelstijging waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt, energie krijgt, vet gaat verbranden en spieren opbouwen. Het bevat veel vezels die goed zijn voor de stofwisseling en een betere stoelgang. Je kunt het zelfs gebruiken als gezichtsmasker omdat het dan een diep reinigend effect heeft op de poriën en de dode huidcellen verwijderd. Maal havermout tot meel en vervang gerechten met bloem door havermeel. Eet havervlokken in een mueslireep, gemalen in een taart of als ontbijt.

11. Quinoa

Bevat vitamine B, E, koper, magnesium en aminozuren.

Voor de meeste mensen wat minder bekent. Het is een graan die in vergelijking met andere granen zoals rijst, pasta of couscous de meeste voedingsstoffen bevat. Het is zeer rijk aan eiwitten die weer goed zijn voor de celvernieuwing. Eet het als vervanger van bijvoorbeeld rijst of in een salade.

12. Kokosolie

Bevat vitamine E, omega 3 en polyfenolen.

Het beste product om in te bakken en braden omdat de kokosolie ook bij hoge temperaturen niet schadelijk wordt zoals bij vele andere bakproducten wel het geval is. Het bevat bepaalde vetten die goed zijn voor de darmen en zelfs antibacterieel werken. Gebruik het om in te bakken, voor op brood en in taarten. Breng het aan op je huid om te hydrateren, voeden en beschermen.

13. Walnoten

Bevat vitamine B, calcium, fosfor, magnesium, kalium, zink en omega-3.

Eet ze als tussendoortje, door de salade, door je ontbijt of maal ze voor in een taart.

14. Chia zaad

Bevat calcium, magnesium, vezels, aminozuren en een hele hoge hoeveelheid omega-3.

Het is een “superfood”.  Ze hebben nauwelijks smaak en daarom kun je ze overal aan toevoegen bijvoorbeeld aan een smoothie, je salade of in de havermout. Het beste is om ze even te laten weken in water zodat ze gel-achtig worden waardoor je lichaam ze het beste opneemt.

15. Lijnzaad

Bevat vitamine A, C, E, selenium, omega-3, polyfenolen, aminozuren en vezels.

Het is goed om dagelijks 1 eetlepel lijnzaad te eten. Week gebroken lijnzaad met de dubbele hoeveelheid water zodat het goed in het lichaam wordt opgenomen. Voeg het toe aan je havermout ontbijt, salade, pannenkoeken of in een smoothie.

 

Welk items uit de Top 15 beautyfood ga jij vanaf vandaag eten of drinken?

Beautynews

Zo bent u als eerste op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes.

U bent nog niet helemaal klaar, u heeft een mail gekregen om de inschrijving te bevestigen.