De mannenhuid versus de vrouwenhuid

De mannenhuid versus de vrouwenhuid Dat mannen en vrouwen erg verschillend zijn in gedrag en in uiterlijk is een feit. Maar wist je dat ook de huid enorm verschilt tussen mannen en vrouwen? Een mannen gezichtshuid is ongeveer 20% dikker dan een vrouwenhuid. Daarom zijn er dus speciale mannen huidverzorgingsproducten en vrouwen huidverzorgingsproducten. Verder heeft de man een ander huidverouderingsproces dan de vrouwen. Vrouwen hebben rond hun 50ste vaak klachten over hun rimpels, slappe huid en ingevallen wangen en mannen denken dan nog steeds dat ze eruit zien als George Clooney. Wat verschilt er nog meer tussen de mannen- en vrouwenhuid? En behandel je deze twee verschillende huiden hetzelfde? Je leest er hieronder alles over:

VEROUDERINGSPROCES man v/s vrouw
De mannenhuid wordt beschermd doordat er door testosteron meer talg wordt aangemaakt. De talg houdt de huid soepel en wat vetter. Hierdoor is de huid over het algemeen ook minder vochtarm, omdat dit vettige laagje talg op de huid een barrière vormt waardoor het vocht moeilijk de huid verlaat. Ook het verouderingsproces loopt bij mannen heel anders. Waar vrouwen te maken krijgen met de menopauze, kennen mannen deze niet. De menopauze zorgt er bij vrouwen voor dat er een afname is van oestrogeen waardoor het collageen in de huid jaarlijks daalt met 2,1% en de elasticiteit jaarlijks met 0,55%. Tegelijkertijd neemt de dikte van de huid ook met 1,1% af. Dit gebeurd rond de leeftijd 40-45+. Mannen hebben hier geen last van. Bij mannen zet de veroudering vaak later pas in, rond de 50-55+. Maar dan verloopt dit proces wel sneller dan bij de vrouwen.

SCHADELIJKE INVLOEDEN man v/s vrouw
Je zou zeggen dat doordat een mannenhuid twintig procent dikker is dan een vrouwenhuid, deze ook beter tegen schadelijke invloeden van buitenaf bestand is, maar dat is een fabel. De mannenhuid moet net zo goed beschermd worden tegen de zon. De UVA-stralen van de zon gaan eenvoudig door de buitenste huidlaag naar de lederhuid. Daar vernietigen ze het collageen dat voor stevigheid zorgt. Ook beschadigt de zon de elastische vezels die de rekbaarheid van de huid garanderen. Hierdoor krijg je rimpels en verslapping van de huid. Ook roken en alcohol hebben een flinke impact op de mannenhuid waar de huid zeker niet jonger van wordt.

MANNEN V/S VROUWEN IN DE SALON
Ook in de praktijk en salon zien we gelukkig steeds meer mannen. Ze komen niet alleen voor een heerlijke gezichtsbehandeling maar ook voor verschillende laserbehandelingen, waarbij de laserbehandeling van beharing erg populair is. Ook in de praktijk behandelen we de mannenhuid anders dan de vrouwenhuid. Omdat de mannenhuid dikker laten we peelings langer inwerken om een adequaat effect te geven aan de huid. Daarnaast houden we rekening met de haargroei van mannen in het gelaat. Niet alleen kunnen rondom de haarfollikels ontstekingen ontstaan, maar door het vele scheren is deze huid ook vaak wat gevoeliger en geïrriteerd. Gelukkig is het taboe dat mannen geen huidverzorging nodig hebben uit de wereld. Omdat de huid wat vetter is, vaak wat meer geïrriteerd en gevoeliger is zal huidverzorging erop berust zijn deze aspecten aan te pakken. Waarbij huidverzorging van vrouwen veelal bestaat uit het verminderen van rimpels.

Zoek je verzorging voor de Man kijk dan hier in de webshop.

Zoek je verzorging voor de vrouw kijk dan hier in de webshop.

Bron: beautyspot

Kortom, niet alleen in het dagelijks leven verschillen mannen en vrouwen van elkaar maar qua huid verschillen we als Mars en Venus.

Beautynews

Zo bent u als eerste op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes.

U bent nog niet helemaal klaar, u heeft een mail gekregen om de inschrijving te bevestigen.