Follow my blog with Bloglovin

Lekker de winter uit de huid met een peeling

Lekker de winter uit de huid met een peeling; Peelings zijn voor iedereen van belang, maar vooral voor hem of haar die optimale resultaten wil bereiken bij huidverbetering en huidverjonging.

Bij huidverjonging en huidverbetering is het essentieel dat de celdeling in de huid positief beïnvloed wordt zodat het natuurlijke ritme dat de huid heeft om zich te vernieuwen wordt gehandhaafd of – nog beter – wordt verhoogd. Gedurende het ouder worden vertraagt immers dit ritme en dat leidt tot verminderde energie en spankracht in de huid, meer zichtbare lijntjes, en een grovere, doffe en onregelmatige huidstructuur. Ook de kleur van de huid oogt minder levendig en fris, de glans is verdwenen en pigmentvlekjes vallen meer op. De huid gaat zich ouder gedragen, en dat wordt zichtbaar en voelbaar.

Met peelings bereik je juist dat je huid zich weer jong en energiek gaat gedragen. Een belangrijk voordeel daarvan is dat je huid veel meer profiteert van verzorgingsproducten zoals dag- en nachtcrèmes, serums, en voedende en hydraterende maskers. De werkstoffen uit deze producten komen sneller en dieper in de huid en werken daar aan meer spankracht, meer weerstand en energie en waarborgen een goede stofwisseling in je huid. Zelfs je huid bruint mooier in de zon en je houdt je bruine teint veel langer egaal en stralend.

Als je je realiseert dat er dagelijks ruim 2 gram aan oud huidmateriaal op het huidoppervlak aanwezig is, besef je dat reinigen en zeker het gebruik van een peeling een grote invloed heeft op de uitstraling en vitaliteit van je huid. En dan is bij een vette of gecombineerde huid de talgproductie van de talgklieren nog niet meegeteld als huidverontreiniging… Een maand verder heb dus je dan al een behoorlijke achterstand en verlies je de uitstraling van een vitale en gezonde huid.

Hoe vaak gebruik je een peeling:
Peelings zijn ideale producten om thuis te gebruiken. De ‘recepturen’ van peelings zijn steeds meer aangepast aan een veelvuldig gebruik voor in de badkamer. Dat maakt het mogelijk om ze heel flexibel in je verzorgingsplan op te nemen. Zeker 1 keer per week, maar het kan nodig zijn om ze 2 tot 3 keer per week te gebruiken.

Wat voor peelings bestaan er:
Een peeling heeft altijd een reinigende werking op en in het huidoppervlak. Een peeling kan de verhoorning en huidonzuiverheden zoals talg ‘stevig’ (voelbaar) aanpakken of bijna ‘ongemerkt’ (zonder tintelingen) haar werk doen. Een zachte peeling mag je zelfs bij een droge en gevoelige huid gebruiken: je haalt dan juist de irriterende en schrale oude huidcellen weg.

Bio-peeling op basis van algen, deze stimuleren de huid van onderaf sneller te vernieuwen. Deze is dus afwijkend van de anderen, die halen allemaal een laagje van de opperhuid af en deze werk van binnen af naar buiten toe.

Peelings hebben ingrediënten zoals kunststof bolletjes, fruitzuren, enzymen en TCA die verwerkt worden in een gel, emulsie of vloeistof die het mogelijk maken dat alle huid onzuiverheden worden geabsorbeerd en van de huid los komen. Als je zo’n peeling dan afspoelt met lauw warm water en een huid sponsje ben je ook daadwerkelijk van alle afvalstoffen bevrijd.

Kunststof bolletjes polijsten de buitenkant van je huid, en verbeteren daardoor vooral de structuur en gladheid van de huid omdat de verhoorning wordt verminderd.(mechanische peeling)

Fruitzuren die veel gebruikt worden zijn bijvoorbeeld Lactic Acid (een melkzuur) en Glycol Acid (een fruitzuur uit suikerriet), of Salicylic Acid (salicylzuur). Let op: voor thuisgebruik mag maximaal 2% salicylzuur in een peeling verwerkt worden. Salicylzuur werkt heel diep in de poriën, zodat het overig aan talg ook verwijdert, daarom ideaal bij een vette huid.(chemische peeling)

Enzymen zijn eiwit afbrekende werkstoffen en spelen een rol bij het verweken en peelen van de huid.(Enzymatische peeling)

Fruitzuren en enzymen werken juist in de diepe van je huid om daar afvalstoffen en onzuiverheden te bereiken en op te lossen, zoals verstoppingen in de poriën. Er zijn peelings waarin korreltjes en fruitzuren of enzymen elkaar aanvullen, die ‘recepten’ geven echt mooie resultaten!

TCA (oftewel Trichloorazijnzuur) wordt alleen in de salon gebruikt. Het is een hele intensieve peeling, waar de huid helemaal gaat vervellen. Deze wordt vaak ingezet bij grovere poriën, littekentjes en een grauwere huid. in één week wordt de huid jonger en gladder. Lees er hier alles over.

Ericson Laboratoire gebruikt in zijn lijn Enzyacid zowel de mechanische, chemische als enzymatische peeling voor een zachte, maar zeer mooi resulataat.

Voor wie is een peeling goed: iedereen!
Peelings zijn voor iedereen geschikt!
Elk huidtype heeft er op elke leeftijd baat bij. Het is zelfs zo dat ze voor de rijpere huid even belangrijk zijn als voor de vette huid. De ingrediënten in combinatie met hoe vaak je de peeling gebruikt, maken het resultaat ‘persoonlijk’. In het algemeen geldt dat de rijpere huid het meest gebaat is met het verminderen van hoornstof (oude cellen) en dat een vette of gecombineerde huid het meeste profijt heeft bij het verwijderen van te veel talg uit de poriën.

Nazorg: reik verder!
Meteen na een peeling is je huid ontvankelijk voor nieuwe energie. Maak er een ‘mini treatment’ van door aansluitend een verzorgend masker te gebruiken dat juist weer vocht, voeding en energie aan je huid geeft. Dan leg je de ideale basis voor huidverbetering en huidverjonging. De vervolgstap is dan enkel nog de keuze voor intensieve crèmes en serums…

huidverbetering dmv microdermabrasie

Wil jij ook optimaal resultaat hebben van jou producten en je huid er mooi fit en stralend eruit laten zien? Maak dan nu een afspraak voor een Enzymacid kuur.

Heb je liever een Bio-peeling van Decaar? Kijk dan even naar de informatie hierover in de blog.

Lekker de winter uit de huid met een peeling

Beautynews

Zo bent u als eerste op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes.

U bent nog niet helemaal klaar, u heeft een mail gekregen om de inschrijving te bevestigen.