In Duitsland noemen ze ze Kräbenfusse ( krabbenvoetjes), in Engeland Crow Feet, in Frankrijk noemen ze ze “pattes d’oie”( ganzenvoetjes) en wij noemen ze Kraaienpootjes. We hebben het over de fijne lijntjes langs onze ogen.

Ze hebben allemaal leuke gezellige namen, maar ze zijn een beetje het ondergeschoven kindje van de huidverzorging. Aan de wenkbrauwen en wimpers wordt vaak veel aandacht besteed, maar de ogen vinden ze niet zo nodig. Maar wat heb je aan mooie wenkbrauwen en wimpers als de huid er een beetje verdrietig bij kijkt. Tijd dus om actie te ondernemen.

 

Hoe ontstaan ze?

Kraaienpootjes ontstaan door huidveroudering. We hebben veel mimiek in ons gezicht ( de beweging van onze ogen  door het lachen, huilen knipperen enz) en samen met de verkleving van de oogspieren aan de huid door de veroudering ontstaan de eerste lijntjes en rimpels.  Het kan soms charmant staan maar als de huid er verdrietig bij gaat staan is er reden tot actie nodig.

 

Beter voorkomen….

Natuurlijk is het beter om de rimpeltjes zo veel mogelijk te voorkomen. De plek waar als eerste huidveroudering ontstaat is rondom de ogen, dus adviseer ik altijd snel een oog crème te gaan gebruiken. Dit hoeft nog geen anti-age product te zijn, maar een verzorgend product is fijn. Dan hou je de huid zo veel mogelijk in goede conditie.

Verder is het belangrijk om zo veel mogelijk een zonnebril te dragen bij felle zon. Hierdoor heb je minder knijpende ogen, minder mimiek zorgt voor minder lijntjes

Verder is het ook belangrijk hoe je je ogen schoonmaakt. Niet alleen het verzorgen is belangrijk. Het reinigen is misschien nog wel belangrijker. Je moet de ogen rustig en met beleid reinigen, niet boenen. Geeft de mascara resten even de tijd om onder een watje week te worden zodat het beter van de ogen afgaat, zodat je minder hoeft te boenen. En kies voor een echt oog remover!! Andere producten zijn vaak niet oplosbaar in het oogtraanvocht en slaan achter het oog op met alle gevolgen van dien.

 

Oogproducten en hun misverstanden

Veel wordt er nog gedacht dat je ook je dag of nachtcrème rondom de ogen aan kan brengen. Maar dit heeft totaal geen nut. De huid rondom de ogen is 7x dunner dan de huid van de rest van het gezicht en heeft veel minder talgklieren, dus een dag of nachtcrème neemt daar nagenoeg niet op. Ook hebben deze crèmes soms werkstoffen die rondom de ogen irriterend kunnen werken ( denk bv. aan zonnefilters). De oog crème moet werkstoffen bevatten die uit veel kleinere moleculen bestaat zodat het daadwerkelijk opgenomen kan worden.

En zoals hierboven al beschreven; een oog crème gaan ze vaak pas veel te laat gebruiken ondanks dat de huidveroudering als eerste bij de ogen begint.

 

Kortom; Allemaal aan de oogcreme!! Wil jij weten welke het beste bij jou past? Lees de volgende blog over de verschillende oogproducten of neem contact op

 

Relevante blogs: oogverzorging,

Categorien: Oog crème, oogverzorging, oogremover

Beautynews

Zo bent u als eerste op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes.

U bent nog niet helemaal klaar, u heeft een mail gekregen om de inschrijving te bevestigen.