Beautyfood voor de winter

U kunt de huid een boost geven met huidverbeteringsproducten, maar gezonde huid begint met  goede voeding. Hieronder lees je over winsterse voedingsmiddelen die je de hele winter door voorzien van een mooie glanzende huid

Wortelen

Dezelfde stof die wortelen goed voor je ogen maakt (de antioxidant beta-caroteen, een voorloper van vitamine A), maakt het ook goed voor je huid.  Beta-caroteen wordt omgezet door ons lichaam in vitamine A. Eenmaal opgenomen in ons lichaam,Zort het voor een betere immuniteit, weerstand en de gezondheid van de huid. Wortelen bevatten ook lycopeen, die naast beta-caroteen, kan beschermen de huid tegen UV-schade. Onderzoekers gevonden dat er meer beta-caroteen was opgenomen uit gekookte dan uit rauwe  wortelen, dus overweeg stomen, blancheren, of door roosteren uw worteltjes.

 

Boerenkool

Boerenkool is alleen verkrijgbaar in de winter, omdat het belangrijk is dat er vorst overheen gaat. Dan is de boerenkool het lekkerste. Dit lommerrijke groen is een powerhouse van huidvriendelijke voedingsstoffen, zoals antioxidanten, vitamine A, vitamine K, en vitamine C, plus de essentiële mineralen kalium, calcium en magnesium. De hoge zwavel-gehalte kan helpen roodheid van de huid verminderen. Vitamine C zit hier mega veel in, het versterkt collageenvezels voor steviger huid. Een enkel kopje rauwe boerenkool biedt 100% van de ADH vitamine c voor vrouwen..Snel aan de boerenkool dus!

Pompoen

Deze huidvriendelijke herfst groente is rijk aan beta carotene (pre-vitamin A), Dit help huid en het haar hydrateren. Ook bevat pompoen veel  vitamine C, wat de collagene vezels versterkt. Kijk hier voor heerlijke recepten

Broccoli

Deze bloem-achtige groente is een natuurlijke bron van glucoraphanin, die bekend staat om zijn huid regeneratieve eigenschappen, dus werkt tegen huidveroudering. Het beschikt ook over vitamine C die collageen versterkt, evenals vitamine E, die beschermt tegen cellulaire schade en vitamine B, waardoor huid die mooie glanzende gloed krijgt. Deze combinatie van voedingstoffen zorgt ook voor een anti kanker cellen effect.

Matcha

Matcha, een fijn poeder gemaakt van gemalen groene theeblaadjes, is een prachtige antioxidant.  Omdat groene thee wordt gemaakt door het drogen en stomen van verse theeblaadjes,behoudt het zijn goede voedingstoffen. Matcha thee drinken levert anti-oxidanten die tegen nare invloeden van  UV-stralen tot verontreiniging beschermt. Het fijne poeder kan ook worden opgenomen in gezichtsmaskers en actuele crèmes.

Spinazie

Spinazie wordt beschouwd als een superfood  het zorgt voor bevordering van de gezondheid en het voorkomen van ziekte . Het is niet alleen rijk aan anti-oxidanten en ijzer, maar het is ook een goede bron van  een B-vitamine die bevordert cellulaire reparatie en kan helpen verminderen van de verschijning van fijne lijntjes en rimpels.

Zalm

Zalm is een meervoudige superfood met bewezen voordelen voor de huid. Zalm biedt omega-3 vetzuren die uw teint soepel en gehydrateerd te houden. Het is ook een goede bron van selenium, die beschermt de huid tegen oxidatieve schade, verbetert de elasticiteit en vermindert de ontsteking, die is vooral gunstig voor die worstelen met acne. Als je problemen hebt met de teint, Eet dan min een keer per week zalm!

Kersen

Kersen bevatten anthocyanin, vitamine C en een krachtige antioxidant. De hoeveelheid anthocyanin exponentieel toeneemt als de vrucht rijpt,Hoe donkerder de kers, de meer anti-oxidanten.” In de stemming voor iets zoets? Probeer dit recept van de gezonde, chocolade kersen pudding.

Amandelen

Amandelen zijn een uitstekende bron van  zink, ijzer, foliumzuur en vitamine E. zink is gunstig voor de  teint, en vitamine E voedt de huid van binnenuit, te helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen en bevorderen van mobiele regeneratie.

Chia zaad

Chia seeds bevatten essentiële vetzuren: omega-3 alpha-linoleenzuur en omega-6-linoleenzuur. Zowel de omega-3 en 6 hebben anti-inflammatoire bevoegdheden, die helpen kunnen huid regeneratie stimuleren en bijdragen tot een meer jeugdige teint. Het lichaam heeft essentiële vetzuren nodig voor een goede gezondheid, maar  produceren ze niet, dus ze moeten worden geconsumeerd, Chiazaad is dus een super goede bron!

Donkere Chocola, Min 75%

Cacao, een minimaal verwerkte poeder gemaakt van niet geroosterde cacao (chocolade) bonen, is een andere natuurlijke bron van antioxidanten. Cacao, die, in tegenstelling tot verwerkte chocolade zijn antioxidanten behoudt, heeft aangetoond dat positieve effecten op huidveroudering. Volgens recente studie van Koreaanse vrouwen tussen de 43 en 86 jaar, die dagelijks cacoa drank aten gedurende zes maanden, zag verbetering van rimpels en elasticiteit.

Beautynews

Zo bent u als eerste op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes.

U bent nog niet helemaal klaar, u heeft een mail gekregen om de inschrijving te bevestigen.