Acne is een van de meest voorkomende huidklachten bij pubers. Helaas komen ze niet alleen voor op de huid van je gezicht maar ook op de rug kan acne erg hardnekkig zijn.

Als je acne hebt op je rug, kan dit je erg onzeker maken. Op een zomerse dag trek je dan liever een T-shirt aan, dan een hemdje. Maar gelukkig kun je wat aan die puistjes op je rug doen! Wij zullen je alles vertellen over de mogelijke oorzaken én hoe je die niet zo fraaie rugpuistjes aanpakt.

Wil jij je huid zelf behandelen met Decaar producten? Klik dan hier ->

Waarom krijg je puistjes op je rug?

Veel jongeren en volwassen hebben puistjes op hun rug. Je bent dus zeker niet de enige met dit huidprobleem. Troost je, want de acne wordt meestal vanaf je 25e minder. Maar toch kun je er ook op latere leeftijd nog last van hebben. Sommigen hebben maar een paar puistjes en mee-eters op hun rug, maar sommige helaas meer. Ook kunnen deze puistjes vanuit het niets ontstaan, terwijl je misschien nooit last hebt gehad van 1 puistje. Puistjes op je rug zijn erg vervelend. De huid op je rug is vrij dik, waardoor de puistjes vaak hardnekkig zijn. Ook heb je op je rug meer talgklieren dan in je gezicht waardoor puistjes sneller ontstaan. De meest voorkomende oorzaken van rugacne zijn hormonen en erfelijkheid. Daarnaast kunnen stress, vette huidproducten en wrijving van bijvoorbeeld een rugtas ook puistjes veroorzaken.

Mogelijke oorzaken van Acne op je rug; 

  • Erfelijkheid.
  • Stress 
  • Hormoonschommelingen, waaronder het groeihormoon IGF-1, deze is tijdens de puberteit verhoogd aanwezig.
  • Suiker en koolhydraten stimuleren de insulineproductie, dit leidt tot een verhoging van het groeihormoon IGF-1.
  • Zuivel
  • Eiwitpoeders
  • Hormoonspiraal. 

Wie is vatbaar voor puisten op de rug?

Puisten op de rug kan bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden voorkomen. Bij jonge mensen is dit net als bij jeugdpuistjes op het gezicht, in de periode rond hun puberteit. Mannen schijnen meer last te hebben van rug acne. Dit is te verklaren doordat de gehalte “androgeen” – een mannelijke hormoon – bij mannen veel hoger ligt dan bij vrouwen. Ook komt rugacne meer voor bij sporters, voornamelijk omdat het eten van extra eiwitten de kans op ontstekingen kan vergroten.

Hoe kan ik je helpen?

ik kan het genezingsproces versnellen door onzuiverheden effectief te verwijderen en daarnaast ondersteunende Decaar Algenpeeling uit te voeren. Zo kan de huid zichzelf goed vernieuwen en zal het minder snel verstoppen. Wat veel mensen niet weten is dat zon de huid verdikt, waardoor de talgklieren dus sneller kunnen verstoppen. Zon is dus niet de oplossing bij onzuiverheden!

De Decaar Algenpeeling is een peeling die bestaat uit algen, kruiden en perfluorcarbon. De combinatie van deze werkstoffen is zeer effectief bij het verbeteren van verschillende huidproblemen, zoals acne of couperose. Daarnaast is de Algen Peeling een échte anti-aging behandeling, de huid wordt zichtbaar jeugdiger en stralender.

De Algenpeeling maakt veel afvalstoffen los die het gaat afvoeren. Als je de rug wil behandelen dan doe ik dat in 2 keer. De huid heeft een te groot oppervlak om in een keer te behandelen omdat er te veel afvalstoffen los zouden komen als je het in één keer zou doen. Dat zou het lichaam niet kunnen verwerken.

De Algenpeeling geeft direct een effect en werkt ook nog eens langer door!

De beste tips voor thuis bij acne op de rug

Naast de Decaar Algenpeeling heb ik ook nog wat tips voor je voor thuis:

Heb je iemand anders gevonden om die rugpuistjes uit te drukken? Zeg diegene dan maar snel weer af. Door de puistjes zelf uit te knijpen, wordt het probleem meestal alleen maar erger. Gelukkig zijn er wel andere dingen die je kunt doen tegen rugpuistjes: 

  • Hoe verleidelijk ook, probeer niet aan de puistjes te krabben. De kans is groot dat je dan pigmentvlekjes, roodheid acne littekens op je rug krijgt.
  • Probeer je eiwit-inname te reduceren. Eiwitten kunnen helaas de vervelende eigenschap hebben dat ze de talgklieren stimuleren.
  • Zweet je snel? Douche dan direct na het sporten of als je veel gezweet hebt. Het zweet kan in combinatie met vuil en dode huidcellen je poriën verstoppen en zo puistjes veroorzaken.
  •  Douche niet te heet. Een te warme douche activeert je talgklieren.
  • Gebruik jij ook altijd conditioner na het wassen van je haar? Spoel je rug dan na het uitspoelen van je haar goed af. De restjes die de conditioner anders op de huid van je rug achterlaat, kunnen je poriën verstoppen.
  • Gebruik jij bij het douchen altijd dezelfde puffspons? Vergeet dan niet om deze regelmatig te vervangen. Deze spons is namelijk een broeinest van bacteriën die puistjes kunnen veroorzaken. Droog je ook altijd af met een schone handdoek.
  • Smeer geen dikke bodylotion of vette olie op de huid van je rug. Ga liever voor een milde variant of vermijd je rug bij het insmeren
  • Scrub je huid één of twee keer per week. Zo verwijder je dode huidcellen en zorg je ervoor dat puistjes minder snel ontstaan. Kom je zelf niet goed bij je rug? Gebruik dan een scrubborstel met een lange steel of vraag je partner om hulp.
  •  Draag ademende kleding, het liefst van katoen.
  • Ga niet onder de zonnebank. De zon stimuleert je talgklieren en maakt je huid dikker, waardoor je puistjes erger kunnen worden.
  • Zijn de puistjes erger geworden na het plaatsen van een hormoonspiraal, houdt er dan rekening mee dat dit een mogelijke trigger kan zijn.

Heb je puistjes op je rug en weet je er geen raad mee? Kom dan gerust langs voor een gratis intake. We kunnen je dan een uitgebreidt advies geven op maat. Online een afspraak inplannen? klik hier.

Groetjes Sandra van Schoonheidssalon Este Beaute

Beautynews

Zo bent u als eerste op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes.

U bent nog niet helemaal klaar, u heeft een mail gekregen om de inschrijving te bevestigen.